Bakkerij Westers Vlieland

Specialiteiten

Bakkerij Westers bakt met veel liefde een grote verscheidenheid aan broden en Vlielandse specialiteiten. Graag presenteren wij hier een bijzondere selectie uit ons assortiment. Heeft u vragen over deze of andere producten? Vraag het ons gerust!

_0004_Layer 1Brood

Stoer volkoren: (nieuw in het assortiment!) volkorenbrood met alles uit de hele korrel. Echt volkoren, met hele korrels er in.

Vikorn: lekker makkelijk meergranenbrood, met niet teveel grote zaden of pitten. Hierdoor is het een heel geschikt brood voor ouderen en kinderen. Extra gezond door de toevoeging van vitamine C en calcium.

Pain Honere: een heerlijk, niet al te zwaar, meergranenbrood met veel zaden en pitten. Heel bijzonder van smaak door de toevoeging van gebrande suiker.

Wald de lux: telg uit de Waldkornfamilie, maar onderscheidend door de extra donkere kleur en toevoeging van heel veel zaden en pitten. Dit brood maken we tevens voor het Posthuys in speciale vormen, waar er heerlijke gerechten mee worden gemaakt.

Verwenbrood
Desembrood (alleen in het weekend): puur handwerk en gemaakt met champagnedesem. Niet zuur van smaak maar wel heel smaakvol en robuust. Verkrijgbaar in verschillende varianten: vol volkoren, luchtig wit en smaakvol uienbrood.

Pane aperativo: ons idee van Mediterrane broden. Zalige broodkransen gevuld met diverse heerlijkheden zoals olijven, pijnboompitten, spekjes, ui en/of kaas. Regelmatig nieuwe variaties naar de fantasie van de bakker.

Fougasse: ook al zo’n lekker verwenbrood, maar dan gevuld met verse cherrytomaten, olijfolie, tapenade, kaas en verse basilicum. Verschijnt ook in andere varianten, naar fantasie van de bakker.

32Vlielandse Specialiteiten

Echte Vlielandse producten. Heerlijke traktatie voor u zelf of een leuk cadeautje voor thuis!

Vlielandse duimpjes: Vlielands roomboterkoekje gevuld met hele amandelen en anijszaadjes. Niet te verwarren met het Friese duimpje, dit koekje komt echt van Vlieland en dat maakt het verschil!

Cranberrykoekje: Nog niet zo bekend als de duimpjes, maar minstens zo lekker! Mooi rond roomboterkoekje, gevuld met stukjes gedroogde cranberry.

Vliedûntje: Al bijna een klassieker, maar nog steeds een succes. Smaakvol krentenbrooddeeg gevuld met rozijnen, suikerklontjes en nootjes, met een lekkere laag fondant.

Juthout: Geen aangespoeld hout, maar een heerlijke lekkernij van lagen krentenbrood gevuld met suiker, boter en kaneel.

Vlielands suikerbrood: Het lekkerste suikerbrood volgens velen! In de pan gebakken, waardoor het brood rondom een lekkere karamel-laag krijgt. Verkrijgbaar als flink brood van 1kg en als lekker zachte kleine broden.

Tip van de bakker: flinke homp suikerbrood besmeren met roomboter en dan verse aardbeien erop, mmm! Op drukke dagen komen de suikerbroden dagelijks rond 9.00 uit de oven.